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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  24/03/2023
Data da última atualização:  22/08/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  TEIXEIRA, A. L. de S.; SILVA, W. B. da; GOUVÊA, L. V. de; SOUZA, G. N. de; ALMOSNY, N. R. P.; ALENCAR, N. X. de.
Afiliação:  ANDRÉ LUIS DE SOUZA TEIXEIRA, Universidade Federal Fluminense; WELINGTON BANDEIRA DA SILVA, Instituto Evandro Chagas; LIANA VILLELA DE GOUVÊA, Universidade Federal Fluminense; GUILHERME NUNES DE SOUZA, CNPGL; NÁDIA REGINA PEREIRA ALMOSNY, Universidade Federal Fluminense; NAYRO XAVIER DE ALENCAR, Universidade Federal Fluminense.
Título:  Adiponectin levels in captive Owl Monkeys (Aotus sp.).
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Journal of Medical Primatology, v. 52, n. 3, p. 186-189, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1111/jmp.12640
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The mean serum value of adiponectin in captive Aotus sp. is 541.99 ng/mL ± 73.05. There is no influence of sex or age, but there is a moderate positive correlation between body weight and adiponectin levels in males.
Thesagro:  Cardiopatia; Macaco; Risco.
Thesaurus Nal:  Biomarkers; Cardiovascular diseases; Hypertension; Primates; Risk factors.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL25983 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  22/10/2020
Data da última atualização:  22/10/2020
Autoria:  GONÇALVES, F. V.; MEDICI, L. O.; FONSECA, M. P. S. da; GAZIOLA, S. A.; LIMA, G. R.; MACEDO, D. C.; AZEVEDO, R. A.
Afiliação:  FABÍOLA VIEIRA GONÇALVES, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro, Departamento de Fitotecnia; LEONARDO OLIVEIRA MEDICI, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro, Departamento de Ciências Fisiológicas; MARCOS PAULO SANTOS da FONSECA, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro, Departamento de Fitotecnia; SALETE APARECIDA GAZIOLA, Universidade de São Paulo, Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz, Departamento de Genética; GEPATRIK RODRIGUES LIMA, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro, Departamento de Fitotecnia; DAVID CABRAL MACEDO, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro, Departamento de Fitotecnia; RICARDO ANTUNES AZEVEDO, Universidade de São Paulo, Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz, Departamento de Genética.
Título:  Characterization of the development of cowpea cultivars and of the quantity and quality of proteins in their grains.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 55, e00837, 2020.
DOI:  https://doi. org/10.1590/S1678-3921.pab2020.v55.00837
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Caracterização do desenvolvimento de cultivares de feijão-caupi e do conteúdo e da qualidade proteica dos seus grãos.
Conteúdo:  Abstract - The objective of this work was to evaluate cowpea (Vigna unguiculata) cultivars regarding plant development and the quantity and quality of soluble proteins in their grains, for breeding purposes. The experiment was conducted in a greenhouse, in a completely randomized experimental design, with the Paulistinha, BRS Novaera, Epace 10, and BR 17-Gurguéia cultivars. Leaf area, shoot fresh and dry matter, leaf protein content, number of nodules, and nodule and root dry matter were evaluated. In mature grains, soluble fractions and soluble amino acids were also quantified, and the electrophoretic analysis was performed with protein denaturation. There were no differences between cultivars for the plant development variables. However, protein quantity and quality in the grain differed between cultivars. 'BRS Novaera' and 'BR 17-Gurguéia' showed a higher soluble protein content in their grains. 'BRS Novaera' exhibited higher contents of two soluble sulfur amino acids - methionine and cysteine - , not differing from 'BR 17-Gurguéia' regarding methionine content. Both cultivars presented protein band polymorphism, but BRS Novaera had an extra band for albumins. The BRS Novaera and BR 17-Gurguéia cultivars have the highest content of soluble proteins in their grains and the greatest protein polymorphism, which makes them suitable for improving the nutritional quality of cowpea. Resumo - O objetivo deste trabalho foi avaliar cultivares de feijão-caupi (Vigna unguiculata) qua... Mostrar Tudo
Thesagro:  Aminoácido; Cisteína; Feijão de Corda; Grão; Polimorfismo; Vigna Unguiculata.
Thesaurus NAL:  Amino acids; Cowpeas; Cysteine; Grains; Leaf protein; Methionine.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/216946/1/Characterization-development-cowpea.pdf
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Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE65005 - 1UPEAP - DD
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